Kaj je Krav Maga?

Krav Maga je praktičen in taktičen sistem, ki uči, kako v prvi meri preprečiti, se spopasti in prevladati v vseh vrstah nasilja in napadov. Krav Maga izobražuje na področju samoobrambe, samozaščite, borilnih in borbenih veščin, kot tudi sposobnosti za obrambo drugih na edinstven in celovit način.

Krav Maga se je razvil v Izraelu, na podlagi realnih potreb in pogojev. Ustanovitelj Krav Mage je bil Imi Lichtenfeld. Sedaj njegov tesen učenec Eyal Yanilov skupaj z ekipo vrhunskih inštuktorjev Krav Maga Global (KMG) nadaljuje in razvija sistem Krav Mage še naprej.
Eyal Yanilov je edini prejel najvišjo stopnjo znanja Krav Maga na svetu direktno od Imija.

Krav Maga je horizontalni sistem z edinstvenim in logičnim pristopom. Je enostaven za učenje in ohranjanje, saj se tehnike izvajajo naravno in intuitivno ter so praktično uporabljene pod stresnimi pogoji. Bistveni del Krav Mage je učni proces, metodologija in načini usposabljanja.

Krav Maga vključuje teme:
* preprečevanja, izogibanja in odstopanja
* meti in padci v vse smeri in kote
* napadi in protinapadi, ki se izvajajo za vse možne mete, razdalje, kote, smeri in na vse ritme
* uporaba vseh vrst običajnih predmetov za obrambne namene
* obramba proti neoboroženim napadi: udarce, brce in druge dele telesa
* osvoboditev iz vseh vrst grabljenja in davljenja
* obramba proti vsem vrstam oboroženih napadov in groženj z nožem, ostrim predmetov, palicam in drugim topim predmetom in vsem vrstam strelnega orožja (kratka in dolga cev).

fotka9

 

Krav Maga pripravlja posameznika, da deluje v vseh okoliščinah in scenarijih, glede na svoje potrebe in tveganja, s katerimi se spopada.
Krav Maga omogoča in prinaša tehnično, taktično, telesno in duševno rast in razvoj.

Krav Maga vsebuje posebne pristope, taktike, tehnike, teme, vaje in metode treninga za različne sektorje: civiliste vseh starosti in spola, pripadnike policije, paznike, pripadnike vojske, varnostno osebje, obveščevalne agente, pripadnike protiterorističnih enot in pripadnike posebnik enot.