KMG STOPNJE IN IZPITI

Tudi v sistemu KMG poznamo napredovanja po stopnjah – te so izražene z našitki. Star sistem lestvice pasov in tradicionalnih kimonov je bil formalno ukinjen s strani Imija in Eyala v 80ih in 90ih.

Naš sistem napredovanja je strukturiran sledeče:

5 stopenj Practitioner (P level), 5 stopenj Graduate (G level), 5 stopenj Expert (E level). Vsaka stopnja ima specifične teme in zahteve, ki so zapisane v kurikulum. Kot dodatek so tudi tri stopnje Master – Imi je dosegel Master 3/Expert 8.

Stopnje znanja v KMG sistemu

Napredovanje znotraj P stopenj zahteva vsaj pol leta rednih treningov preden lahko član pristopi k novemu izpitu. Pri G stopnjah je minimalen čas med posameznimi izpiti med pol leta in enim letom. To obdobje se pri stopnjah Expert še poveča – od enega do petih let rednih treningov, trening kampov.

V KMG Slovenija smo ponosni, da smo člani zveze, ki ima stopnje res podrobno opredeljene, tehnike obrambe pa smiselno razdeljene in zbrane v kurikulumu. Napisal ga je Eyal Yanilov kot nalogo, ki mu jo je zaupal Imi, ustanovitelj Krav Maga.

Vašo kopijo kurikuluma si lahko dobite spodaj. Vpišite vaše ime in veljavni elektronski naslov, kamor boste prejeli povezavo za prenos kurikuluma.

Naj vam bo v pomoč pri napredovanju k naslednji P stopnji.