Safe & Fit Lady

NOV TERMIN!

4-tedenska delavnica samoobrambe za ženske bo potekala štiri zaporedne sobote v januarju in februarju (20.1., 27.1., 3.2. in 10.2.) ob 10h v Vojašnici Moste. Cena tečaja znaša 30€. Prijave na info@krav-maga.si

Oglej si še več: SAMOOBRAMBA ZA ŽENSKE

 

Že dalj časa sem imela željo, da se naučim tehnik samoobrambe. Obiskala sem dva krajša tečaja, vendar sem pridobljeno kmalu pozabila, saj sem se naučila le zaporedja gibov brez pravega razumevanja njihovega namena. Nato sem se na vikend tečaju po organizacijo KMG Slovenija srečala s Krav Maga in ugotovila, da iščem ravno to!

Vpisala sem se na Safe&Fit Lady. Na tečaju sem pridobila vpogled v najbolj pogoste situacije in nevarnosti, s katerimi se srečujemo ženske. Trener je v kontroliranem okolju telovadnice pokazal moč, hitrost in silovitost potencialnih napadov, kar me je presenetilo in pogosto ohromilo. Na treningih smo tečajnice spoznale in osvojile tehnike samoobrambe, ki so le podaljšek instinktivnega odziva. S spremljajočimi vajami smo pridobile na moči, kondiciji ter zavedanju sebe in okolice.

 

Na tečaju sem se naučila, da je zelo pomemben prvi odziv, način kako pristopiš do razrešitve situacije. Pogosto zadostuje določen, jasen in tudi glasen odziv. Kako si pri obrambi pomagam z vsakdanjimi stvarmi, ki jih imamo ženske v torbici, kot so ključi, maskara, svinčnik in podobno. Bistveno pa je, da sem uvidela, da lahko z lastno močjo in naučenimi tehnikami obvladam in v mojo korist razrešim še tako zahtevno situacijo.

 

Po opravljenem tečaju samoobrambe za ženske sem se vključila v mešano skupino. Všeč mi je filozofija Krav Maga, kjer se z opazovanjem in predvidevanjem poizkusiš izogniti nevarnostim. In če treba z lastno močjo in naučeno tehniko nevarnost odpraviš. Poskrbiš zase in svoje najbližje. Kljub temu da nisem trenirala ali imela kontakta z borilnimi veščinami, se tehnik hitro učim. Situacije in tehnike obrambe so
življenjske in aktualne: obramba grabljenja rok, obramba v primeru davljenja, obramba napada z nožem in podobne. Pri učenju tehnik ne gre le za dril. Trener razloži in pokaže, zakaj se tehnika izvede na določen način. Predvsem pa, da se na nevarnost lahko odzovem z več tehnikami in da so prav vsi odzivi pravi.

 

V mešani skupini imam neprecenljivo izkušnjo obrambe s strani napadalca obeh spolov, konstitucije in teže. Tečajniki se razumemo, delimo izkušnje in nasvete. Med treningi uživam. Na občasne modrice in odrgnine gledam kot na dragocene izkušnje. Po letu obiskovanja treningov se znam bolje odzvati, in sicer na hiter in učinkovit način. Na način, ki si ga pred Krav Maga niti predstavljati nisem znala.

KIDA!

                                                                                                               Mateja, svetovalka