28. 10. 2017 Matjaž Petan

Inštruktor Matjaž Petan ponovno na izobraževanju

Izobraževanje

Znanje naredi razliko. In tako sem se ponovno odpravil na izobraževanje. Kaj, kako, zakaj, kam..? Beri dalje.

Recimo, da trenirate Krav Maga že nekaj mesecev ali več in poznate osnovne tehnike samoobrambe Krav Maga, v konfliktni situacijah poznate rešitve, jih obvladate in ste tako lahko rečemo optimizirali vašo varnost. Torej znate poskrbeti zase – pa ste vedno sami? Kaj pa takrat, ko se znajdete v konfliktu in je poleg vas vaš otrok, žena, prijatelj, sodelavka, ki ne zna samoobrambe? Takrat potrebujete znanje zaščite, obrambe tretje osebe. In to je znanje, ki ga sedaj prejemam na tečaju VIP.

VIP Instructor Course zajema znanje zaščite tretje osebe (vaših bližnjih, pomembnih oseb – politiki, pevci, ipd) v primerih kakršnih koli napadov ali groženj. Obramba zajema rešitve v primeru enega ali več napadalcev, osredotoči se na gibanje, evakuacijo in skrb za drugo osebo. Pomembno je tudi prilagajanje ne glede na razmere, okolje ali lokacijo. Izobraževanje je namenjeno aktivnim KMG inštruktorjem, varnostnikom in pripadnikom varnostnih sil. Potrebno je tudi ustrezati merilom fizične kondicije – 3k pod 13 minut, 400m pod 64sec, 16 dipov in 12 zgibov brez ustavljanja ter 80 trebušnjakov v dveh minutah.

Izobraževanje se tokrat izvaja v Bangkoku na Tajskem. Tako kot je mesto izjemno urejeno in hkrati kaotično, tako je raznolika naša skupina na tem izobraževanju. Udeležencev nas je 15, večinoma iz Azije, nekaj iz Avstralije in le dva sva iz Evrope. Tečaj traja 7 dni za zunanje udeležence (varnostnike, pripadnike specialnih enot, policije) in dodatne 3 dni za KMG inštruktorje, torej skupaj 10 dni – dovolj da se prenaješ Pad Thaia 🙂 Znanje nam podaja Ilya Dunsky (stopnja Expert 4). Ilya je član KMG Global Teama – skupina inštruktorjev, ki skupaj z Eyalom Yanilovim potuje po svetu in vodi različne tečaje, izobraževanja, seminarje in izpite. Bil je Lotar Counter Terrorist School Instructor (IDF – izraelske obrambne sile) in uči Krav Maga že 16 let.

V preteklih petih dneh smo imeli treninge v dvorani. Treningi se vsak dan pričnejo ob 9h in končajo ob 18h z enournim odmorom za kosilo. Ogromno znanja, ki ga je potrebno osvojiti, drili, stresne situacije, vmes pa tudi smeh in sproščeno vzdušje. Jutri nas čaka uporaba vsega znanja v pripravljeni situaciji po ulicah Bangkoka. Poročam.

Do takrat pa – SA WAS DEE.

Matjaž Petan, Glavni inštruktor

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni