26. 08. 2016 Matjaž Petan

Krav KAJ?! Krav Maga!

Krav Maga

Krav Maga treniram že četrto leto. To je veščina samoobrambe, ki je bila razvita v Izraelu ter jo uporablja tudi izraelska vojska. Zanjo sem prvič slišal od prijatelja, ki me je prepričal, da grem tudi sam poskusiti. Že na prvem treningu sem ugotovil, da je to prava stvar zame.

Ko v družbi omenim, kaj treniram, prijatelji ponavadi rečejo: ”Krav kaj?!” No, naj razložim, kaj to je, kaj me je prepričalo in zakaj jaz še zmeraj vztrajam ter verjamem.

Tehnike Krav Maga so zelo preproste in učinkovite ter nas učijo samoobrambe pred neoboroženimi napadi in različnimi oboroženimi napadi z nožem, palico in strelnim orožjem ter nam bodo sigurno enkrat v življenju prišle prav. Osnov se je zmožen naučiti vsak in to v zelo kratkem času. Velik del je tudi psiha, saj nas uči, da če je le možno se v pretep ne spuščamo in poskusimo problem rešiti brez fizičnega posredovanja. Če pa ne gre drugače, pase znamo braniti. Poleg samoobrambe se na treningih počne tudi veliko vaj za boljšo fizično pripravljenost. Super se mi zdi, ko gremo skupaj tudi na Krav Maga seminarje v tujino ali pa pridejo priznani inštruktorji od drugod k nam. Teme seminarjev so uporabne in zanimive. Eden takšnih je bil seminar s temo obrambe na vozilih javnega prometa. Ne zgodi se prav pogosto, da se najprej naučiš tehnike obrambe, nato pa to tudi preveriš med samo vožnjo z mestnim avtobusom po centru Ljubljane. Odklop.

Krav Maga tako priporočam vsem, ki bi radi izboljšali svojo fizično pripravljenost in se znali braniti. Se vidimo!

Avtor: Tim T., dijak

Matjaž Petan, Glavni inštruktor

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni