03. 09. 2015 Matjaž Petan

“Krav Maga je zakon!”

Krav Maga za upokojence

Septembra 2012 sem začel s treningi Krav Maga. Zakaj? Ker sem pri 62. letih začutil, da bom popolnoma zakrnel, če se ne bom dovolj gibal. S Krav Mago pa sem združil prijetno s koristnim.

Dvakrat tedensko se dobro razgibam, obenem se učim tehnike samoobrambe. Zelo mi je všeč, da so vaje enostavne, uporabne v vsakdanjem življenju.
V kratkem času se lahko vsakdo nauči, kako zaščititi sebe in svoje najbližje. Vse vaje so prilagojene realnim življenskim situacijam – na cesti, v lokalu, na raznih množičnih prireditvah itd. Ker je na žalost v današnjem svetu vedno več agresivnega obnašanja, nasilja, je sigurno pametno, da človek vlaga v sebe, da se zna braniti, če je to potrebno.

Sam razumem, da je Krav Maga sestavljena iz najboljših prvin boksa, karateja, juda, kick boksa. Zato je Krav Maga zakon. Poleg tega je velik poudarek na mentalnem treningu, saj vsi vemo, da se vse dogaja v glavi. Kot je že omenil Grega v svojem pripevku, se v vsakdanjem življenju v nepredvidljivih situacijah odzoveš strpno, umirjeno, v skrajni sili pa ……

Kida!

Gavro, upokojenec

Matjaž Petan, Glavni inštruktor

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni