28. 05. 2015 Svit Mavsar

Krav Maga trening kamp

Krav Maga trening kamp

KMG trening kampi so odlična možnost, da prejmete ogromno novega znanja. Med drugim je tudi obilo zabave ter novih prijateljev in poznanstev. Kako in zakaj pa vam bom skušal razložiti v tem prispevku.

Kdo vodi. Trening kampe praviloma vodijo top KMG inštruktorji iz celega sveta. Z Matjažem sva se v začetku meseca maja udeležila Graduate in Expert kampa pod vodstvom najvišje instance v Krav Magi – masterjem Eyalom Yanilovom.

Za koga so primerni. V federaciji KMG se znanje rangira na štiri stopnje – Practionier, Graduate, Expert in Master. Splošni trening kampi so primerni za vse, ki jih krav maga zanima, ne glede na stopnjo znanja ter starost. Medtem ko so P, G in E kampov laho udeležite glede na vašo stopnjo znanja v KMG sistemu. Krav maga trening kampi predvidoma potekajo v angleščini. Za tiste, ki jezika ne razumejo, je zorganiziran prevod s strani kolegov, ki so v angleščini bolj vešči, tako da jezik ne predstavlja ovire.

Kako poteka običajen dan. Zjutraj je priporočen obilen zajtrk, ki ti zagotovi dovolj energije, da dobro treniraš in dočakaš kosiloXD. S treningi smo začenjali ob 9h zjutraj. Ob 13h sledi ena ura za kosilo in nato nadaljevali s treningi do 18h. Tako smo trenirali štiri dni na koncu je sledil zahteven izpit, ki je trajal 2 dni in je obsegal 12ur našega konstantnega prikaza znanja vseh tehnik napada in obrambe. Dopoldan smo trenirali v telovadnici, po kosilu pa na zunanjih travnatih površinah – po vsej verjetnosti se bo napad zgodil zunaj in ne na mehkih blazinah v telovadnici, zato v KMG poizkušamo čim več trenirati zunaj in se tako čim bolj približamo realni situaciji. Po treningu sledi težko pričakovana večerja ter seveda eno pivo za desni biceps J. Počitek in regeneracija sta prav tako pomemben del trening kampa, zato je potrebno poskrbeti za dovolj ur spanca. Eyal pravi: ” Your task here is to train, eat and sleep.”

Rezultat. G in E camp sva oba z Matjažem uspešno preživela. Oba sva opravila uspešno prestala testiranje za novo stopnjo znanja in kar je še pomembnejše pridobila sva nova znanja ter dopolnila stara. Moj nasvet je, da se vsak vsaj enkrat na leto udeleži KMG trening kampa, saj predstavlja epozabno doživetje.

Svit Mavsar, inštruktor

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni