30. 04. 2016 Matjaž Petan

Terorizem v šolah

Prihodnjih nekaj dni bom preživel na Krav Maga trening kampu v Zagrebu. Če vas zanima, kaj se tu dogaja, ostanete na tekočem s spremljanjem naše spletne strani. 🙂

Več razlogov je, zakaj se udeležujem trening kampov in seminarjev. Zagotovo je najpomembnejši napredovanje – v znanju, ki ga nato prenašam na naše člane, inštruktorje. Na takšnih dogodkih treniram skupaj z ljudmi, ki imajo visoko stopnjo znanja Krav Mage – Graduate in Expert – in nemalokrat nas uči Master Eyala Yanilova. Tudi tokrat kamp vodi on in že prvi dan je bil odličen, malce neobičajen. Poleg znanja je odnos med udeleženci, inštruktorji Global Team pozitiven dejavnik. Skozi leta se z nekaterimi že delo dobro poznam in smo postali pravi prijatelji. Torej, business and fun – perfect!

Še dobro se spomnim dogodka pred petimi leti, ko smo imeli v Trbovljah na MMA borbi predstavitev KMG Slovenija. Prikazali smo rešitev proti napadu s puško dolge cevi. Komentar dveh mladih fantov iz občinstva je bil: “Kdo ti bo pa s puško prišel in streljal?” Podobno je bilo tudi splošno mnenje v Evropi pa sedaj vidimo, kaj se dogaja. Mislite, da bo šlo mimo nas? Možno, ampak.. kaj pa, če ne? Smo pripravljeni? So v šolah pedagogi pripravljeni zaščititi naše otroke? Na današnjem seminarju v Zagrebu smo se to učili ravno o tem:

  • kako pobegniti,
  • znati narediti barikade in
  • se boriti brez orožja.

Master Eyal Yanilov je delil svoje znanje z nami inštruktorji in seveda z učitelji in učiteljicami zagrebške osnovne šole. Zelo smo bili presenečeni, kako malo je potrebno narediti, da rešiš življenja skupine. Mislim, da ne bi bilo nič narobe, če bi delil to znanje tudi z našimi učitelji. Saj veste, mogoče se pri nas terorizem ne bo zgodil, ampak kaj pa, če bo?

Toliko za prvi dan.

Kida!

Matjaž Petan, Glavni inštruktor

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni