24. 08. 2015 Matjaž Petan

Zakaj je Krav Maga zame prava izbira

Krav Maga je prava izbira

Treninge Krav Mage obiskujem že tretje leto. In zakaj sem se odločil za Krav Maga?

Prednosti, ki jih prinaša Krav Maga, je več. Glavni razlog za moje treniranje pa je njeno ciljno osredotočanje na samoKrav Maga Slovenijaobrambo. Samozavesti, ki pride zraven, mi sicer ne manjka, vendar sedaj bolj trezno gledam na različne situacije v življenju. Moje obnašanje v službi je veliko bolj nekonfliktno, ogibati se znam nestrpnim voznikom na cesti ali pa se umakniti nasilnim ljudem, ki iščejo svoje dokazovanje na pločniku, v vrsti v trgovini ali pa na plaži. Pri vsem tem moj ego ni ranjen, ker vem, da se znam braniti, da znam presenetiti, hkrati pa je naše vodilo, da smo pomirjeni, da ne izstopamo, da se ogibamo konfliktni situaciji in šele na koncu, v skrajni, brez izhodni situaciji, udarimo nazaj.

Treninge priporočam vsem, ki si želijo pridobiti visoko stopnjo znanja samoobrambe, pod strokovnim nadzorom visoko usposobljenih inštruktorjev. Odlična je tudi za tiste, ki si želijo pridobiti samozavest in vsem, ki si želijo gibanja in druženja v zdravem timu. Poleg vsega vse skupaj ne vzame preveč časa – 2 x na teden po 60 minut za trening samoobrambe je po mojem odlično. Treningi niso mučna obveza in vsi, ki hodimo v službo ali imamo kake druge obveznosti, lahko tudi kak teden trening izpustimo pa zaradi tega ni konec sveta. Na tem mestu moram povedati še, da že 4 leta pri istem trenerju, Matjažu Petanu, obiskujem treninge funkcionalne vadbe. Treningi so vrhunski, zelo raznoliki, prilagojeni želji in zmožnosti posameznika. Naše telo je zdravo, čvrsto in prekrvavljeno.

Na obeh vadbah mi je pa poleg vsega super pozitivna energija in zavedanje, da vse na svetu ni le hlastanje po dobrinah, ampak da so lepe preproste stvari in prijetni ljudje. Vsekakor priporočam vsakomur.

Gregor P., vodja proizvodnje v PP

Matjaž Petan, Glavni inštruktor

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni