07. 09. 2016

Zakaj Krav Maga Global?

Krav Maga Global

Kot oseba, ki se že več kot 15 let ukvarja z internetom in marketinško prodajnimi tematikami, sem večinoma tisti, ki profesionalno skrbim za to, da so internet strani pozicionirane čim višje. Predvsem pa je cilj, četudi je izdelek povprečen, da v očeh kupca postane nepogrešljiv. Ker se s tem na ukvarjam sam in ker je meni veliko podobnih, imam tudi sam velikokrat težavo izbrati najboljšo stvar, torej tisto, za katero ne stoji marketinška zgodba, ki je večja od realitete.

Ko sem izbiral samoobrambo, sem kolebal med veliko različnimi vejami samoobrambe. V večini sem se srečal z različnimi takšnimi in drugačnimi internet stranmi in materiali, ki so napovedovali čudeže. Ker sem športnik po duši sem v ospredju izključil vse tiste “ninja, kung-fu wannabe strani”, s katerimi sem si izoblikoval mnenje predvsem o tem, česa si ne želim. Kaj kmalu mu je postalo jasno, da potrebujem učinkovito metodo, s katero bom v svojih očeh napredoval in s tem obdržal isto stopnjo interesa.

Druga ključna zadeva, s katero sem si želel priti do dna je bila, s kom bom treniral. Samoobrambe in borilne veščine so bile v mojih očeh vedno domena uličnih bojevnikov in nastopačev, katerih nameni so bili vse prej kot dobri. Sam ob družbi takih kaj kmalu ugotovim, da nimam veliko skupnih točk in s tem posledično vadbe ne obiskujem več. No, tukaj tega ni. Kogar sem do zdaj srečal v telovadnici ali na treningih, je bil vse prej kot profil zgornjega nastopača. Kultura inštruktorja Matjaža, tehnike Krav Maga in telovadnice M-gym, če jo primerjam z ostalimi telovadnicami (ki jih poznam), prej izjema – vsi se predstavimo s stiskom roke in vsi neizmerno spoštujemo drug drugega.

Tretja ključna točka pa je ta, da imam rad celosten trening. Rad imam tisti občutek, da nekdo z menoj dela sistematično, se posveti mojim hibam in jih krepi, medtem ko na drugi strani izpili moje prednosti do te mere, da imam vsakič občutek, da ne znam dovolj, kar me žene k stalnemu treningu. Poleg tega pa je trening z Matjažem mešanica različnih tehnik in metod (od primal move, ground force method,…)

Torej napotek tebi, ki to bereš prvič in še ne veš kje začeti?

1. Krav Maga Global je globalna zgodba. Ni prepuščena nekomu, ki se je priučil veščine in jo po svoje tolmači in nadgrajuje s svojimi dodatki.

2. Učenje je sistematično: veliko gibov je v bistvu klasična nadgradnja instinktivnega giba, kar naredi veščino razumljivo, peprosto, predvsem pa logično in posledično hitro učljivo.

3. Matjaž je kot trener poln primerov, s katerim ti je niz nekih gibov dobi svoj smisel, kar odlično vpliva na motivacijo.

4. Po vsaki učni uri znaš več.

5. Fit body, fit mindset je nekaj, kar sem se naučil v M-gymu.

Jaka

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni